El 18 de juny, va fer 5 anys del tancament de la Casa de la Vila

Comentaris: Cap comentari

El 18 de juny del 2012, el llavors alcalde, Josep Antoni Blanco, compareixia en roda de premsa acompanyat de l’avui alcaldessa, Abigail Garrido, per anunciar el tancament de la Casa de la Vila. Segons van dir, els tèrmits havien afectat greument la seva estructura, i es feia necessària i imprescindible la seva Rehabilitació.

Pocs podíem pensar que 5 anys després la Casa de la Vila continuaria tancada, enfonsada en un procés de rehabilitació que ja n’ha vist de tots colors. Llavors el tàndem Blanco-Abigail ens va assegurar que les obres serien ràpides i acurades amb l’objectiu d’obrir quan abans millor de nou l’Ajuntament, mentre de fet i en paral·lel, no feien absolutament res per possibilitar les obres que deien desitjar. Un any i mig d’inacció absoluta.

 

Intervenció de Tomas Carandell

La situació actual de la Casa de la Vila, els 5 anys de tancament, el menyspreu cap a Ribes i el municipi, no es fruit de la casualitat o la mala sort, com ha afirmat recentment l’alcaldessa. La voluntat del govern del PSC ha estat des d’un inici frenar la rehabilitació de la Casa de la Vila i amb ella tot el que aquest representa d’alt valor simbòlic, comunitari i polític. És des del govern que no solament s’aturen les obres, sinó que es qüestiona el projecte, s’augmenta i molt el cost, es trenca el calendari establert, s’ignoren les 800 al·legacions presentades i s’aboca la rehabilitació de la Casa de la Vila a un calvari de problemes que hem pagat, paguem i pagarem molt car social, política i econòmicament. Aquesta es la trista realitat de la Casa de la Vila. Per aquest motiu, el 18 de juny vam cridar VERGONYA!

Cal recordar que fou el govern de 18 mesos d’Unitat Municipal 9 amb Ciu Via el que va redactar i aprovar el Projecte, adjudicar i iniciar les obres a principis del 2015 amb un calendari previst de 10 mesos, i ho va fer amb un sobreesforç per tal d’evitar que la Casa de la Vila estigués ni un dia de més tancada, que l’Ajuntament retornes al seu lloc i que la gestió dels equipaments municipals fos eficient i beneficiosa per la ciutadania.

Per contra, una de les primeres decisions que va prendre el govern de l’Abigail Garrido després del seu nomenament, va ser l’aprovació de la 1a modificació del Projecte de Rehabilitació de la Casa de la Vila. Una modificació que implicava la no reforma del Saló de Plens escudant-se en un suposat valor del paper de les parets (parets que per cert, sembla que avui estan més aviat en perill), una modificació que significava el trasllat de tota l’activitat política a la sala annexa, una modificació que significava un augment del cost del projecte de 50 mil €, una modificació que només tenia per objectiu estroncar el Procés de Rehabilitació de la Casa de la Vila. Així, les obres que havien de finalitzar a finals del 2015, avui, gairebé dos anys després estan per fer. Per aquest motiu, el 18 de juny vam cridar VERGONYA!

Intervenció de Tomas Carandell

Una vergonya que té responsables i responsabilitats. Darrere d’aquest desastre només hi ha una nefasta gestió comandada pel menyspreu, la desídia i la incapacitat del PSC d’Abigail Garrido. Durant l’any 2016 una segona i una tercera modificació de 100mil i 20mil euros respectivament. Durant l’any 2017, una quarta i una cinquena modificació de 10mil i 60mil respectivament, i ara fa poc menys d’un més un Projecte complementari del Projecte de Rehabilitació de més de 200 mil euros més. 6 modificacions del Projecte! Tot això significa un augment del cost de les obres de prop de mig milió d’euros, més d’un 40% del cost total. Per aquest motiu, el 18 de juny vam cridar VERGONYA!

Deixa un comentari