TOMÀS CARANDELL I BARUZZI

carandellbt@santperederibes.cat
@tomascarandell

32 anys, viu a Ribes. Treballa d’educador a la Llar Betània. Ha estat Regidor de Serveis Socials a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Actualment és portaveu del grup municipal d’Um9-CUP i membre de la Comissió Informativa de Serveis a les Persones. Militant de la CUP.

“A la ciutadania i a les seves múltiples formes d’organització no només se l’ha d’escoltar, sinó que s’ha de possibilitar que sigui partícip, autora i corresponsable dels projectes que es plantegin per combatre l’exclusió social. Per això és evident que l’acció del govern ha de ser transparent, seriosa, reflexiva, no electoralista i acurada. Tenim l’obligació de posar tots els recursos disponibles a com a mínim plantar cara a la situació d’emergència social.”

LAURA MARCOS I NAVARRO

marcosnl@santperederibes.cat

45 anys, viu a Les Roquetes. Treballa d’administrativa. Vinculada a les lluites veïnals de les Roquetes. Ha estat regidora d’Ensenyament i Dona en l’anterior govern d’Um9-CUP. La Laura Marcos té clara la feina feta i quins són avui els reptes en educació i igualtat.

“Cal entendre que Sant Pere de Ribes és divers, format per dos pobles importants pel nombre d’habitants, Ribes i Les Roquetes, i de més petits com Puigmoltó i les diferents urbanitzacions, però l’ajuntament ha de treballar per a tots en la mateixa mesura, segons les necessitats.”

JOAN LÓPEZ FERNÁNDEZ

lopezfj@santperederibes.cat

42 anys, viu a Ribes. Urbanista, treballador de l’Ajuntament de Canyelles i membre del comitè d’empresa. Membre de la CUP i vinculat als moviments socials de la comarca. En Joan López, avui regidor d’Um9-CUP a l’Ajuntament i membre del CC, ha estat una de les persones que en nom d’Um9 ha treballat darrerament en els àmbits polítics de la territorial Penedès de la CUP.

“L’acció política des de les viles, barris i ateneus mitjançant l’assemblearisme com a forma d’empoderament humà és el que ens permet construir un projecte pensat des de la col·lectivitat i anar acumulant forces per retornar el poder a aquesta col·lectivitat. Actualment ens trobem amb una ofensiva molt forta de l’estat espanyol contra les administracions municipals que les està deixant sense competències i sobretot sense finançament per dur a terme les polítiques que demana la societat. Urgeix repensar l’administració municipal, el seu finançament i a la vegada totes les administracions públiques.”

MAGDA TORRENTS GARRIGA

torrentsgm@santperederibes.cat
@magdarbs

33 anys, viu a Ribes. És pedagoga i treballa de professora a l’Institut Xaloc de Les Roquetes. Ha estat presidenta de l’Entitat Ger i participa al ball de gitanes. Magda Torrents, ha iniciat en aquesta legislatura les responsabilitats de regidora i de consellera comarcal però des de fa temps és una persona vinculada a moviments socials i a la CUP, que dóna una opinió transformadora sobre el treball institucional i les seves possibilitats.

“Nosaltres som dels que creiem que cal tenir un peu a l’ajuntament i mil al carrer. Ens presentem com a candidatura perquè som municipalistes i creiem en els ajuntaments com una eina per treballar pel bé comú i fer del nostre municipi un lloc millor per viure i conviure. Però sabem, que el treball institucional no és garantia de transformació social si no va acompanyat de les lluites dels moviments socials i del treball diari i quotidià des de l’autoorganització popular. En definitiva, estem convençudes de les paraules de Fuster “tota la política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres.”