Gràcies, ja hem votat!

Comentaris: Cap comentari

L’autorganització, la determinació i l’enginy de la gent van fer possible obrir les seus electorals.

En el nostre cas, els quatre instituts del municipi, l’INS Xaloc, I’INS Alexandre Galí, l’INS Can Puig i l’INS Montgròs. Gràcies a la comunitat educativa per obrir els instituts, ja durant el cap de setmana previ, i per acollir-nos durant tota la jornada. Gràcies a tothom per defensar les portes dels instituts. Gràcies als i les representats de l’administració i a les persones de les meses pel seu enorme compromís. Gràcies a les persones que vau custodiar les urnes i les butlletes. Gràcies a totes les que vau fer una feina invisible i necessària. I gràcies a totes les persones que vau anar a votar i a les que ho vau intentar. Gràcies.

Doncs sí, malgrat tota la repressió, la judicialització i la propaganda de l’estat, l’1 d’octubre vam celebrar el referèndum. Ja hem votat!. La brutal actuació de la Guardia Civil i la Policia Nacional no ens va fer retrocedir. Vam defensar les urnes a cada barri, a cada poble, a cada col·legi. A Sant Pere de Ribes, tot i no tenir el suport del govern municipal, també vam votar. L’1 d’octubre vam desbordar les urnes de democràcia i dignitat. Un dia que recordarem totes i tots, un dia que durarà anys.

No oblidem, però, que en d’altres pobles i ciutats la repressió va ser brutal i totalment desproporcionada, segrestant urnes i carregant contra persones amb les mans alçades. La repressió va afectar prop d’un terç de les persones que volien votar. Des de la comunitat de Sant Pere de Ribes ens volem sumar a les mostres de suport i solidaritat d’arreu, també de fora de Catalunya, i mostrar el nostre rebuig a la violència policial i al silenci de l’Estat.

El dimarts 3 d’octubre vàrem sortir al carrer en resposta a aquest abús de poder, per enterrar definitivament el franquisme i foragitar de Catalunya el Règim del 78. L’aturada general es va estendre per tot el país i va tenir una reivindicació d’alt contingut social, on tothom s’hi va sentir cridat a participar. No tenim por!. O si, però vam superar la por a les amenaces de l’Estat, i sobretot la por a perdre la llibertat. Els carrers seran sempre nostres, era el crit que ressonava arreu del país, també a la Manifestació comarcal, a Vilanova i la Geltrú, la més multitudinària de la historia de la ciutat, on ens hi vam sumar, així com a les diferents convocatòries de la tarda a Barcelona.

Tot i el triomf indiscutible de la Vaga General, encara queda lluita per endavant, també al nostre municipi. Per això, les organitzacions i entitats que conformem la Xarxa Informativa per l’1 d’octubre i la Plataforma pel Referèndum, seguim unides i a l’aguait. Ningú sobra en la construcció de la República Catalana.

Cal mantenir la mobilització i la unitat d’acció. Cal seguir anul·lant tota mena de rumorologia destinada a desmobilitzar la gent o crear caos organitzatiu. Cal seguir defensant la cohesió social, el respecte i la pau, com un valor que ens uneix en aquesta lluita.

Hem defensat les urnes, hem defensat els carrers, defensem els resultats. Ni un pas enrere.

A Sant Pere de Ribes, a 5 d’octubre de 2017

Deixa un comentari