La instrumentalització del dret a l’habitatge

Comentaris: Cap comentari

Um9-Cup i la PAH vam presentar una moció en defensa del dret a l’habitatge i els drets fonamentals, en el que s’instava a l’Ajuntament a adoptar un seguit de mesures per promoure i garantir el dret a l’habitatge al municipi.

Després de la presentació de la moció per part d’un representant de la PAH, a qui va cedir la paraula el grup d’Um9-Cup, l’alcaldessa en una decisió unilateral, sense precedents i fora de tota lògica de responsabilitat, va decidir cedir la paraula a una altra entitat (500×20) que també treballa per la defensa del dret a l’habitatge, però que no havia participat en la redacció i confecció de la moció que es va presentar. La sorpresa de tots els grups municipals i els assistents al Ple Municipal era palesa.

Si l’objectiu era enriquir el debat amb altres punts de vista, pensem que no era el moment, ja que hi ha altres espais com el Consell Social Municipal que el govern del PSC ha deixat de convocar, on es podia donar un debat més profund i tranquil. Entenem que aquesta estranya decisió de l’alcaldessa no venia motivada per una voluntat de donar pluralitat, sinó que amagava interessos del govern amb l’objectiu de generar un enfrontament i augmentar les discrepàncies entre la PAH i 500×20.

El resultat va ser nefast, ja que el Govern va permetre la confrontació entre veïns i veïnes evitant, així debatre sobre les polítiques d’habitatge i les necessitats socials. I és que en aquesta situació de tensió evident entre membres de les dues entitats, l’alcaldessa lluny d’afavorir la convivència necessària va insistir en ressaltar les discrepàncies, mentre veia com l’esclat de la tensió desdibuixava i embrutia el debat plantejat per la moció.

Lamentem profundament i volem denunciar l’acció irresponsable i temerària de l’alcaldessa i el govern, que per sort no va tenir més conseqüències. Instal·lats en l’autocomplaença i disposats a tot, en la seva permanent campanya electoral. Creiem que l’actitud del govern és inacceptable i esperem que no torni a repetir.

Volem manifestar el suport incondicional amb aquells/es qui lluiten per una vida i un habitatge digne. Agraïm a tots els col·lectius que treballen per l’accés a l’habitatge i demanem l’entesa i la col·laboració d’aquests, ja que juntes som més fortes. Rebutgem així mateix la instrumentalització d’una reivindicació com la de l’habitatge digne, per part del Govern Municipal, que ha d’acceptar el repte de seguir millorant cada dia fins a garantir unes condicions de vida dignes a tota la ciutadania del municipi, acceptant les crítiques i obrint el debat en espais plurals.

 

Deixa un comentari