La casa de la vila resta tancada. Un despropòsit que Ribes no es mereix

Comentaris: Cap comentari

Fa poc, a últims de juliol, l’equip de govern ens informava d’allò que feia dies tothom sabia: les obres de rehabilitació de la casa de la Vila estaven parades. L’empresa adjudicatària, la responsable de fer l’obra, entrava en suspensió de pagaments i deixaven l’obra a mig fer i amb deutes sense pagar. Aquest fet, de greus conseqüències, era amagat feia setmanes a la població i a la resta de grups municipals per part del govern municipal de la Sra. Abigail Garrido. Un cop més, les maneres de fer d’aquesta senyora i el seu grup mostraven el menyspreu per un tema tan sensible com és la Casa de la Vila per a la gent de Ribes.

És cert que la suspensió de pagaments de l’empresa adjudicatària no és responsabilitat del govern municipal, però també és cert que les responsabilitats del govern del PSC, en el tancament de la Casa de la Vila, són nombroses i de greus conseqüències. Fins al punt que hom comença a creure’s que realment, en tot l’afer de la Casa de la Vila, no solament hi ha hagut negligència, males maneres de fer sinó també voluntat política de fer mal a la població de Ribes. Un govern del qual la Sra. Abigail era tinenta d’alcalde i membre destacat va tancar les portes de la Casa de la Vila amb total menyspreu a la població i amb total desconsideració a les sensibilitats de la gent de Ribes. I un cop més, sota un govern de la Sra. Abigail com alcalde, les obres es paren impedint l’obertura de la Casa de la Vila i recuperar-ne la normalitat política i administrativa que pertoca a Ribes.

Cinc anys fa d’aquella nefasta decisió, cinc anys en els quals la voluntat dels qui ara fan govern ha estat no fer ni deixar fer. En primer lloc, tanquen portes d’un edifici emblemàtic sota consideracions encara avui discutibles. Es passen anys sense fer-hi res i, quan l’oportunitat política dóna un nou govern municipal a càrrec d’ UM9 i CIU/VIA amb una clara voluntat i compromís d’obrir la Casa de la Vila, el PSC no solament no participa en aquesta voluntat sinó que la torpedeix tant com pot per tal d’endarrerir l’inici de la rehabilitació i, per descomptat, amb un clar posicionament en contra de la recuperació de la centralitat política que a Ribes li correspon. Iniciades les obres de rehabilitació d’acord amb un projecte engrescador i motivador, exposat públicament i amb un suport polític clar de donar-li la urgència que es mereix, un cop més el mal fer d’aquest grup sota la batuta de la Sra. Abigail, invaliden la reparació i rehabilitació de la Casa de la Vila amb el pretext d’unes suposades disconformitats amb el projecte que en cap moment van ser manifestades en el debat i tràmit d’exposició pública.

La voluntat d’aquest grup municipal, una vegada més pel que fa a la Casa de la Vila, era frenar la seva rehabilitació i amb ella tot el que aquest fet representa d’alt valor simbòlic, comunitari i polític per a la comunitat ribetana. I és des del govern que un cop més no solament paren les obres, sinó que qüestionen el projecte, encareixen les obres, trenquen el calendari establert, desestimen les 753 al·legacions presentades i aboquen la rehabilitació de la casa de la Vila a un nou calvari de problemes que ben segur pagarem car socialment, política i econòmica.

El govern d’UM9 i CIU/VIA va deixar endegats un seguit de projectes d’alt valor i continguts socials. Entre aquests la rehabilitació de la Casa de la Vila i el Local a Ribes. La tancada del Local i de la Casa de la Vila és un insult a tots els Ribetans que ha generat la pèrdua d’una centralitat política al municipi que per història li pertoca a favor d’un clientelisme polític centrat en el seu feu electoral. Ha significat la pèrdua de centralitat política, com també la degradació important del centre històric de la població de Ribes i la desvirtuació, entenem que volguda i premeditada, de molts dels actes polítics, socials i festiu que tenien i tenen la seva centralitat a la plaça de la Vila. El mal fet a Ribes no té nom i cal demanar responsabilitats.

Deixa un comentari