MUNICIPI ANTIRACISTA, RIBES I LES ROQUETES, 2018

Comentaris: Cap comentari

 

“Drets per a tothom” és el fil conductor d’uns seguit d’actes que tindran lloc a Ribes i Les Roquetes durant el 7 i el 12 de juny, amb accions que pretenen sensibilitzar a tota la població, denunciant la situació injusta de les persones migrades i refugiades.

Enguany els col·lectius que organitzen el Municipi Antiracista: l’Assemblea de Joves de Ribes, l’Ateneu Roquetenc, l’Entitat Ger, UM9-CUP, Fem Poble i Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del Garraf, conten també amb la col·laboració de la Xarxa Feminista, ProActiva Open Arms, l’Escola d’adults i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Una altra novetat d’aquest any és la perspectiva de gènere que han introduït de forma transversal en tots els actes del Municipi Antiracista, amb l’objectiu de visualitzar la doble discriminació que reben les dones migrades i refugiades. Aquest serà el tema central de la xerrada que tindrà lloc el diumenge 10 de juny a la Vinya d’En Petaca “La vulneració de Drets Humans a judici. La pobresa té rostre de dona migrant” a càrrec de Jeza Goudi, membre del Tribunal Permanent dels Pobles i Fatou Secka, membre de la comissió de gènere d’UCFR.

L’any passat es van centrar a denunciar el racisme institucional perpetrat per estats i a les administracions. Enguany es centren en el racisme més quotidià, invisibilitzat i normalitzat, present en el dia a dia dels pobles i ciutats. Aquest és l’objectiu del vídeo que presentaran el 7 de juny a l’Entitat Ger juntament amb una lectura de poemes i tastes del món. Els testimonis, veïns i veïnes del municipi, expliquen experiències personals sobre situacions de racisme quotidià i alhora posen en valor els suports que han rebut de la comunitat de Ribes i les Roquetes.

El Municipi està compromès des de fa anys en la lluita antiracista, els actes que engloben el Municipi Antiracista en són una mostra: lectura de poemes, tastets del món, música, el torneig de futbol Guillem Agulló, xerrades, sopar solidari, entre d’altres.

Els guanys del sopar solidari anirà destinats a la Tancada contra el racisme i pels drets de migrants i refugiades, que resisteixen a l’antiga Escola Massana de Barcelona i que reivindiquen entre d’altres: papers sense contracte, revocació de la llei d’estrangeria, empadronament sense domicili, nacionalitat sense examen, sanitat per a totes, despenalització de la venda ambulant, prou violència masclista i tancament dels CIE’s.

 

Deixa un comentari