La negligència del govern la pagarem entre totes

Comentaris: Cap comentari

L’augment de l’IBI, una altra mentida del PSC d’Abigail Garrido

A principis de maig, el govern municipal de Sant Pere de Ribes va anunciar en roda de premsa que l’Estat mitjançant el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública obligava a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a apujar l’IBI quatre punts, malgrat l’acord del Ple Municipal de no fer-ho. Diu l’alcaldessa que l’Estat no ha permès a l’Ajuntament baixar l’IBI per tal que els ciutadans no haguessin de pagar més, i que ha posat través insalvables i tràmits molt curts per tal que l’Ajuntament no pogués remetre aquesta situació.

En el Ple Municipal de Juny, de pur tràmit i completament buidat de contingut i debat (com ja és una constant d’ençà que governa el PSC) hem pogut conèixer una altra realitat ben diferent. De l’informe que el govern ha entregat als grups sobre la modificació de l’IBI se’n desprèn que el principal responsable de l’augment de l’IBI que aquest any 2017 hauran de fer front molts ciutadans i ciutadanes del municipi és el govern de Sant Pere de Ribes. Tot i les proclames i denúncies públiques que ha fet l’alcaldessa els darrers mesos sobre aquesta qüestió, la realitat és que el govern podria haver modificat l’IBI perfectament si hagués treballat amb seriositat, rigor i una mica de celeritat.

Amb un ampli consens polític, el passat octubre el Ple Municipal va aprovar la proposta de no augmentar l’IBI, i a més a més de rebaixar-lo en cas que l’Estat decidís augmentar-lo a posteriori, de forma que els ciutadans no notessin cap canvi en el seu rebut. El passat 12 de desembre (sempre segons el mateix informe realitzat pels tècnics municipals) l’Estat va comunicar que modificaria el coeficient de l’IBI com a conseqüència de l’actualització dels valors cadastrals, i això afectava el municipi de Sant Pere de Ribes (amb l’augment esmentat de quatre punts). Tot i les voluntats aprovades pel Ple i la gravetat de la qüestió, el govern va ser incapaç de reaccionar fins al Ple Municipal del 17 de gener (deixant escapar la possibilitat de realitzar la modificació en el Ple ordinari de desembre, celebrat el dia 22, o amb la convocatòria d’un Ple extraordinari en qualsevol data), moment en què malgrat la seva aprovació, no ha estat possible la seva aplicació per no complir amb els terminis legals i coneguts exigits pel Ministeri per la seva validesa.

Així, un cop més, la mala pràctica del govern del PSC, la seva deixadesa i negligència, i la seva més que corroborada incapacitat suposarà una càrrega pels ciutadans i ciutadanes de Sant Pere de Ribes que veuran augmentat el seu rebut de l’IBI. De res serveixen les promeses de l’alcaldessa de buscar solucions, si quan han tingut la possibilitat d’aplicar-les les han deixat escapar. Al descobert queden, també un cop més, els enganys i mentides d’un PSC que mai assumeix cap responsabilitat, i que lluny de voler-ho tot, el que vol sempre és quedar bé. Aquest cop ho pagarem entre totes.

Deixa un comentari