El PP i Fem Poble salven el Pressupost 2017 del PSC

Comentaris: Cap comentari

Els eixos que creiem prioritaris en l’acció del govern i que aquest pressupost no contemplen, són: l’habitatge, la dinamització econòmica, la sostenibilitat i eficiència energètica, el control i seguiment de les concessions i externalitzacions, els equipaments, el patrimoni municipal i les urbanitzacions.

El Ple celebrat el passat dimarts 20 de desembre tenia com a punts principals el Pressupost i les mocions relacionades amb la gestió que el govern del PSC està fent dels Recursos Humans de l’Ajuntament.

Centrant-nos en el primer, plantegem la nostra posició en relació al Pressupost Municipal pel 2017 a partir de tres punts. En primer lloc, de l’anàlisi de l’acció política desenvolupada pel PSC durant aquest 2016 concretada en l’execució del Pressupost del 2016. Aquest revela la incapacitat total de desenvolupar el seu projecte polític, ja que no ha estat capaç ni d’executar la meitat de la despesa prevista en el pressupost. Molt significatiu és que mentre l’alcaldessa afirma que gràcies al seu govern s’han blindat les polítiques socials de l’Ajuntament, de la partida de 390.000€ per ajuts socials de tota mena a dia d’avui més de 165.000 no s’hagin utilitzat. Tampoc ha executat les línies d’ajut per arranjament d’habitatges o per l’adquisició d’electrodomèstics que eren algunes de les propostes estrella del PSC en aquest Pressupost.

Això és suma a la deficient gestió, o en ocasions inacció, de tots aquells projectes inclosos en el Pla de Reactivació que ens situa en la necessitat de seguir parlant d’equipaments com la Casa de la Vila, el Local, el Teatre Municipal, el Castell o Sant Pau que lamentablement segueixen tancats.

Aquí podeu veure el vídeo:

En segon lloc, de l’anàlisi de la proposta de Pressupost pel 2017 que presentava el govern del que destaquem bàsicament 3 qüestions. Un 40% destinat a Recursos Humans, amb una gestió per part del govern més que dubtosa, i que com a novetats s’augmenten les hores extres d’un grup de treballadors amb condicions privilegiades i un augment de sou decidit a dit pel govern. Un altre 40% destinat a subministraments i externalitzacions de serveis. Un capítol que any a any no deixa de créixer, que sempre s’executa doncs les empreses contractades per l’Ajuntament per la prestació dels grans serveis (Enllumenat, Neteja, Residus, etc.) sempre cobren, però que el govern no assumeix cap compromís en el seguiment i fiscalització dels treballs realitzats per aquestes empreses, ni proporciona cap informació als grups de l’oposició sobre les mateixes.

Especialment preocupant la gestió dels residus al municipi, cada cop més costosa, d’un servei que no està a l’alçada de les necessitats, i que requereix un debat a fons d’urgència sobre el model de recollida i sobre el model de gestió. Cap proposta. Per últim, sobre el capítol d’inversions, d’un milió d’euros, cal ressaltar que no afronta els principals reptes ni necessitats, no dibuixa un model de municipi pel futur, ni s’estableixen prioritats per al proper any.

Tot això emmarcat per unes presses en la negociació i el debat polític, que no s’ha donat amb les mínimes condicions (ni d’informació, ni de diàleg) ni amb la voluntat del govern d’aconseguir consensos polítics, obviant per exemple la discussió conjunta amb la utilització dels Romanents de Tresoreria que podrien ser de la xifra de 10 milions l’any 2017.

Aquí podeu veure el vídeo (2a part):

I malgrat els mals presagis, des del grup municipal d’Um9-Cup ens hem reunit amb el govern i amb els grups de l’oposició que així ho han volgut, per explicar les nostres propostes i eixos prioritaris que entenem que el municipi necessita i que inevitablement havia de recollir el Pressupost. Son eixos a desenvolupar que haurien de partir d’un debat públic i polític en condicions democràtiques, de transparència i participació, així com d’accés a la informació, que possibilites la correcta definició de les necessitats en cada àmbit i la concreció dels projectes a desenvolupar. Uns debats que el govern no ha permès, no ha volgut o fins i tot ha impossibilitat al llarg d’aquest any i mig, però que entenem fonamental seguir exigint-los. Aquests eixos que hem plantejat en diverses ocasions públicament, i que entenem que haurien de ser prioritaris en l’acció del govern son l’habitatge, la dinamització econòmica, la sostenibilitat i eficiència energètica, el control i seguiment de les concessions i externalitzacions, els equipaments, el patrimoni municipal i les urbanitzacions.

L’anàlisi de l’acció política que ha vingut desenvolupant el govern durant aquest 2016, l’anàlisi de la proposta de Pressupost pel 2017 i el fet que el govern no ha volgut recollir cap de les propostes, ni el desenvolupament dels eixos que li vam plantejar, ens van impedir no només votar favorablement al Pressupost, sinó fer qualsevol gest encaminat a facilitar la seva aprovació.

Perquè entenem que fer-ho seria ser còmplices i responsables d’una acció política que porta al municipi al bloqueig, a l’estancament i a l’abandonament.

No som els únics que creiem que es responsabilitat de les forces de l’oposició exigir a un govern en minoria, que només té com a soci estable al PP, que treballi més i millor en la cerca de consensos polítics per confeccionar col·lectivament el municipi del futur. I ens va sorprendre molt que Fem Poble optés per salvar el Pressupost 2017, i de retruc al govern, garantint la seva estabilitat i continuïtat, en un acte de fe més que de confiança (doncs de les propostes que sembla que conté el seu acord amb el PSC, molt poques estaven recollides en el pressupost i es tracten més de compromisos a assolir en el futur).

Aquí podeu veure el vídeo (3a part):

Però des de el nostre grup municipal seguirem treballant per evitar la continuïtat de les polítiques que aquest govern ha vingut desenvolupant en aquest any i mig. Per això el nostre posicionament en el Ple Municipal no només va ser un No rotund a la proposta de Pressupost per al 2017, sinó que s’ha d’entendre com una esmena a la totalitat a l’acció política del PSC.

Deixa un comentari