#PrimaveraCatalana

Comentaris: Cap comentari

La CUP-CC s’ofereix per entrar a la Mesa si és per investir Puigdemont

La CUP-CC va anunciar ahir al vespre que es proposa per entrar a la mesa del Parlament per facilitar la investidura de Carles Puigdemont. La formació considera que la situació és greu i que cal reforçar immediatament la legitimitat del President. Així mateix la CUP-CC sha posat a disposició de tots els actors polítics democràtics per articular una proposta de Pacte Nacional pels Drets Civils i Polítics i aturar el país per denunciar l’Estat d’Excepció que viu Catalunya

UM9-CUP condemnem l’actuació policial durant les concentracions d’ahir

Um9-CUP volem denunciar la violència policial dels Mossos viscuda ahir a Barcelona i reiterem el seu suport a les mobilitzacions republicanes i antirepressives així com amb les persones detingudes.

Foto de Jordi Borràs

Foto de Jordi Borràs 

Davant les actuacions d’ahir per part del cos de Mossos d’Esquadra, manifestem que: 
  • Denunciem la violència policial totalment desproporcionada amb les persones manifestants que, en molts casos, va vulnerar els principis de garanties de drets: els agents dels Mossos d’Esquadra portaven pistoleres de bales de goma – prohibides pel Parlament de Catalunya -, en ocasions van utilitzar les porres per sobre de la cintura i fins i tot, a la ciutat de Barcelona van generar el pànic amb les furgonetes, amenaçant als manifestants d’atropellar-los.
  • Exigim explicacions públiques a tota la cadena de comandaments de l’operatiu d’ahir – responsables de l’incompliment dels propis protocols de MMEE –  i del Senyor Millo, de qui en demanem la seva dimissió, així com la fi del segrest de les insitucions catalanes per part de l’Estat Espanyol.
  • Volem mostrar tota la solidaritat amb les més de 80 persones ferides arreu del territori i les tres persones detingudes a Barcelona.
  • Expressem tot el nostre suport a les persones i organitzacions que s’han llençat a la protesta pels presos polítics i persones exiliades, en contra de la repressió i pels drets democràtics. Gràcies per sortir als carrers, a les carreteres, als balcons, a les places.
  • Finalment, volem reiterar el nostre compromís amb la desobediència civil no violenta com a estratègia col·lectiva d’acció política.

Atentes a les noves convocatòries i visca la primavera catalana!

Deixa un comentari