Um9-Cup demanem la dimissió del regidor de Regim Intern, Fran Perona, per la gestió dels Recursos Humans que està fent el govern

Comentaris: Cap comentari

És inacceptable la decisió que ha pres en relació als indefinits no fixes, com també és inacceptable el menyspreu que mostra cap a la situació d’aquests treballadors i treballadores i els representants sindicals, així com les mentides i tergiversacions que el govern utilitza per justificar la seva posició.

A partir d’una denuncia del sindicat Comissions Obreres de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, hem estat coneixedors que s’estan produint acomiadaments encoberts de treballadors/es dels departaments d’Ocupació, Serveis Socials i Serveis a les Persones, tant importants i sensibles en l’actualitat. Aquests treballadors/es estan en la situació reconeguda legalment, i per diversa jurisprudència, com indefinits no fixes doncs han treballat més de 24 mesos en període de 30 mesos, i per tant, tal com estableix la llei haurien de formar part de l’estructura de l’Ajuntament.

La situació d’aquestes treballadores fa anys que dura en situació de temporalitat, però davant dels impediments legals per incorporar-les en plantilla, la política que havia seguit fins ara l’Ajuntament era de garantir la seva continuïtat. Ara el govern municipal del PSC ha decidit, sense negociació ni previ avís, canviar i optar per l’acomiadament.

La no prestació del Servei Local d’Ocupació durant un llarg període de temps o la manca de professionals en el PFI (incomplint el conveni amb la Diputació i la Generalitat) que presta l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes són algunes de les conseqüències que aquesta decisió política ha tingut sobre els serveis que es presten a la ciutadania en el foment de la formació i l’ocupació. En un futur molt proper, diverses treballadores dels departaments d’ocupació i serveis socials es veuran afectades per estar en la mateixa situació d’indefinits no fixes, amb les més que evidents conseqüències pels serveis que aquests departaments presten a la ciutadania.

En declaracions públiques el regidor de Règim Intern, Fran Perona, ha negat que s’hagin produït acomiadaments sinó que han estat simplement finalització de projectes o programes, obviant el fet que els i les treballadores afectats i acomiadats han de ser considerats com a indefinits no fixes, en un intent d’excusar-se de la injusta situació de precarietat i maltractament a la que s’està sotmetent als i les treballadors que han realitzat correctament la seva feina, i les conseqüències socials i econòmiques que la seva decisió té sobre l’Ajuntament i el municipi. Així mateix, ha mentit obertament sobre aquest afer i ha mostrat un menyspreu cap als representants sindicals i les treballadores afectades, pensem inacceptables.

Per tot això, des d’Um9-Cup presentarem una moció en el Ple de desembre per reprovar la gestió del govern pel que fa als Recursos Humans i demanarem la dimissió del regidor de Regim Intern, Fran Perona. Amb aquesta moció també volem instar al Ple a reconèixer la situació d’aquestes treballadores i al govern a buscar solucions alternatives que siguin més eficients, eficaces i respectuoses amb els interessos de l’Ajuntament i dels serveis que es presta a la ciutadania.

Deixa un comentari