UM9-CUP s’oposa a la modificació de les Ordenances Fiscal del govern del PSC

Comentaris: Cap comentari

Com pot el govern afirmar que treballa per la igualtat d’oportunitats alhora que proposa una ordenança per perseguir, criminalitzar i sancionar la pobresa i l’exclusió social?

El punt principal del ple d’aquest dimarts 25 d’octubre de 2016, va ser la proposta de modificació de les Ordenances Fiscals reguladores dels Tributs Municipals. UM9– CUP va ser l’únic grup polític que va votar en contra de la proposta feta pel govern del PSC. I perquè hi vam votar en contra? Doncs perquè malgrat que hi ha alguns aspectes de continuïtat amb les modificacions fetes per l’anterior govern del qual formàvem part, hi ha aspectes importants que no compartim.

En primer lloc, les bonificacions de l’IAE a les grans empreses, aquelles que facturen més d’1 milió d’€. No podem estar d’acord a posar la catifa vermella als que més tenen, en premiar aquells que s’han aprofitat de les successives reformes laborals.

Respecte a la proposta de la taxa dels pisos buits que fa el govern és poc ambiciosa i poc efectiva, ja que no afecte als pisos buits del SAREB i no permet recaptar quantitats importants per fer polítiques d’habitatge, tan necessàries en aquest moment. El nostre grup és partidari del recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges buits, mesura que segons ens ha informat el govern té dificultats per dur-se a terme, això sí l’alcaldessa fa un any va omplir titulars el diari anunciant una mesura que no s’ha començat aplicar mai.

El govern del PSC funciona a cop de titulars i rodes de premsa, com l’anunci de l’aprovació de l’ordenança de civisme feta als mitjans, que finalment van eliminar de l’ordre del dia. I això no és casual, l’ordenança presentada va rebre crítiques de l’oposició. La proposta inicial es basa en la criminalització de la pobresa i l’exclusió social, la repressió dels moviments culturals i populars i la privatització de l’espai públic.

Aquí podeu veure un petit fragment, de la intervenció del regidor Tomas Carandell, al Ple Municipal.

Aquí podeu veure el Ple sencer.

Deixa un comentari