Um9 rebutja l’atac a la democràcia del nostre país

Comentaris: Cap comentari

El passat dimarts 27 de març l’Alcaldessa, Abigail Garrido, volia iniciar el Ple Municipal amb total normalitat, ni tan sols, sense fer cap referència a la situació excepcional que estem vivint, ni escoltant a les desenes de persones que van assistir al Ple amb crits de “Llibertat presses polítiques”.

Magda Torrents, regidora d’Um9, va defensar la moció conjunta dels grups PDeCat-VIA, ERC, Fem Poble i UM9-CUP, per la llibertat dels presos polítics i l’anul·lació de les ordres internacionals de detenció als polítics catalans. Torrents va lamentar la indiferència del govern municipal, va agrair la resistència pacífica als carrers i va enviar una abraçada als presos polítics, a les exiliades i als seus familiars i amics.

Demanem que l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes expressi el rebuig a la decisió de mantenir en presó preventiva a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Dolors Bassa, Jordi Turull, Josep Rull i Raül Romeva i reclamar la seva posada en llibertat de forma immediata, i que si això no succeeix, siguin traslladats a centres penitenciaris propers a la seva llar.

Demanem un posicionament contundent contra l’euroordre per als polítics catalans perseguits per la justícia espanyola, com també l’alliberament immediat del President Carles Puigdemont. És a dir, que s’anul·lin d’immediat les euroordres i detenció dels nostres representants legals.

Amb això volem fer palès que Sant Pere de Ribes és un municipi compromès amb els valors de llibertat, pau i defensa dels drets humans, i amb la dignificació de la vida política dels reclusos. I que rebutja l’allunyament dels presos polítics dels seus familiars i s’oposa a normalitzar aquesta pràctica. Entenem que, en aquesta mateixa defensa dels valors democràtics del nostre poble, la persecució de les idees és un atac a la base democràtica de la nostra societat.

La moció es va aprovar amb els vots favorables de PDeCat-VIA, ERC, Fem Poble i UM9-CUP. El PSC es va abstenir i el PP va marxar del Ple Municipal evitant el debat i la votació.

Deixa un comentari